Božidar Maljković (©MN Press)
Božidar Maljković (©MN Press)

Božidar Maljković: Daj najviše što možeš, pa mirno spavaj

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 13:48

“Ovi sportisti ovde su najbolji deo našeg naroda”, kaže prvi čovek OKS

Srpska ekspedicija je spremna za početak Olimpijskih igara. Na velikoj zvaničnoj konferenciji pred novinare su dan pre zvaničnog otvaranja izašli naši glavni aduti – Novak Đoković, Filip Filipović, Maja Ognjenović i Sonja Vasić, kao i zvaničnici Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i Đorđe Višacki. Predsednik OKS je dao uvodnu reč...

Izabrane vesti

Mnogo časova, mnogo rada, mnogo dana i godina smo uložili da dođemo ovde“, rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Kad smo već tu naš sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu. To smo pričali kad smo dolazili. Daj najviše što možeš i onda mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to uradimo. Olimpijski komitet ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona. Ovi sportisti ovde su najbolji deo našeg naroda. Borićemo se za svoja lična imena, familiju, za svoje timove i za našu državu“.

Sportisti koji predstavljaju Srbiju, dodaje Maljković, daju pravi primer nekim novim generacijama.„OKS očekuje da će hiljade dečaka i devojčica posle ovih šampiona da krenu da se bave sportom. To je naša sveta misija i veliki zadatak. Želim da citiram i Filipa iz Beograda da tražimo od vas novinara da budemo pozitivni. Atmosfera u našem timu je odlična, iako prilike nisu odlične. Kad se osvoji medalja, jedan njen deo zaslužuje i jedan dobar, ispravan novinar“, zaključio je Maljković.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki je istakao da su svi srećni što se Igre održavaju.

Ovde smo posle dugog putovanja. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim MOK-u i organizacionom komitetu Tokio 2020, Japanu i ljudima što su dali šansu svim sportistima sveta, posebno onima koji su pred vama i koji su u selu, a iz Srbije“, rekao je Višacki.

Njihove veštine ne bi bile iskorišćene kao promoter olimpijskih vrednosti da nije bilo ovoga. Japan je pružio priliku da prikažu svoje veštine kako bi privukle nove generacije koje ćemo gledati. Znamo koliko je težak ovaj put bio. Mnogi izazovi su bili posle odlaganja, zato smo veoma zahvalni“.



tagovi

Božidar Majlkovićtokio 2020OKS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara